OM MIG

Gycklaren

tar livets allvar

med humor

och humorn

på största allvar

Gycklaren tar livets allvar med humor och humorn på största allvar. Och är ett berättade inslag i livet med glimten i ögat . Och det är den glimten som återspeglar sig i min konstnärs utryck som jag arbetar ut i diverse olika material.

Anna Magnusson är en lätt förvirrad 1976 års modell. Som är rapp i käften och har en vass tunga. Som har en stor portion av självironi och har en sarkastisk humor. Anser att allt går att skämta med och om. Hur hemskt ämnet än månne vara. Jag har en stark tro att med hjälp av skratt och humor kan man få ondskan att krypa tillbaka i sitt hörn. Människorna behöver humorn för att över huvudtaget överleva. Och det är av hjälp av humorn, skratt och glädje jag orkar igenom min vardag, ihop med minna vänner , familj och djur som betyder väldigt mycke för mig.

    

Jag har målat, klippt, klistrat, tejpat, snörat, fotat och använde modellera sedan jag var liten. Målar i kol & krita, olja och akryl. Min utbildning har jag fått genom livet hårda skola och att pröva sig fram själv med diverse resultat. I stora drag är jag självlärd av att studera naturen runt om mig och bilder som passerar genom vardagen. Det är i vardagen man kan fånga det lilla extra. Att ljuset faller oerhört vackert på en t.ex. blomma. Eller att bara njuta av himlen i alla dess färger. Även en mulen dag har sina oerhörda ögonblick av dramatik om man låter sinnet var öppet. Men visst har det hjälpt till tiden jag gick ett och ett halvt år på Kyrkerudfolkhögskola, att öppna den konstnärliga själen i mig. Det var där jag upptäckte att alla inte har det seendet som jag har av bilder, färger och former. Men å andra sidan väger jag väl upp med ett bildseendet på grund av min dyslexi. Även gått hantverksprofilen på Ingesundsfolkhögskola två år och diverse kurser i konstens tecken. Och hoppar förmodligen på mer kurser när det passar mig i framtiden.

Var mycke engagerad som ungdomsledare och djurskötare på Arvika 4H (2013-15) i Hop med mina döttrar

Nu håller jag på att utbilda mig till Teknik Illustratör på ANC i Arvika. Hoppas på att den 2 åriga utbildningen ger frukt i korgen med efarenheter

Foto

Har älskat att fotat sedan jag var en liten tjej. Snodde min mammas kamera så fort jag fick en möjlighet. Och mina första fotoobjekt var mina nallar snyggt uppradade på stentrappen. Då jag började med detta nöje var jag i femårsåldern och fortsatte med detta tills jag fick min egen kamera.

I fotograferingen ligger utmaningen att ta den rätta bilden från början. Att bara med hjälp av seendet veta vad det kommer att få för uttryck i bilden. Att senare arbeta upp en bild med diverse dataprogram är inget för mig. Det jag kan gå med på att göra med en bild av hjälp av datorn är att skära ner en bild och ta bort röda ögon. Fast nu på senare tid har jag börjat ändra mig sedan jag började studera igen  TI15 

Och jag vill bevisa för mig och andra att det går att få fram jättesnygga och intressanta foton med hjälp av en ”bara” var mans kamera. Man behöver inte ha värsta kamerautrustningen för att var en bra fotograf.

Det är här och nu ögonblicket som lockar mig med kameran. Att frysa just en bit av tiden när du trycker ner fingret på avtryckaren. Och att den just den stunden du fryser ner aldrig kommer att komma tillbaka. Det är väl av de få gånger jag kan vara riktigt i nuet. Och det är med hjälp av kameralinsen. Motljus, snö, is och natur är det som lockar mig mest att fota när det gäller det konstnärliga uttrycket. Annars så är det klassiska fotandet på familj, vänner och aktiviteter.

För några årsen kom en Canon 1000 d in i mitt liv. Och det utökade ju möjligeheten att börja ta imot beställningar i högre grad. Och kamerorna byts ut och objektiven med

De senaste 6år har jag börjat att ta åt mig olika fotouppdrag lite varstans i olika kategorier. Allt från Skivomslag, Dop ,Bröllop, Student. Rockabillybruda och Amerikanskabilar, Bandspelningar, Modeller, Porträtt, mingelbilder, Kort och gått jobb som funkar med mitt utryck och kreativitet. HELST UTE OCH LITE ANNORLUNDA ! Tar ju givetvis innerbilder också. SÅ är du sugen på att bli fotograferad så kontakta mig.

Akryl

I Akrylens värd tar jag mig an min koncentrationsförmåga och min förmåga att se ett färdigt resultat på en vit duk som inte har påbörjats att måla på . Jag arbetar ofta utifrån ett fotografi. Men jag kan även här få för mig att släppa tankarna fritt och låta penseln löpa sin egen väg över tavlan och skapa fritt. Fördelen med Akryl som jag ser det är att den torkar snabbt och jag kan uppnå ett högt tempo på mitt arbete.
Och om man inte är nöjd med en tavla är det bara att måla om eller lägga till saker. Kan ofta va att en tavla har varit iväg på en utställning och återvänder hem. Och står liksom och mognar till sig. Och sen ser man den med ny ögon. Man kanske inte all gillar den och målar över hela skiten eller så har man kommit på ny detaljer som man inte tänkte på. Det är det som är både spännade och härligt med tavlmåleriet. Man vet aldrig när man är färdig med en tavla ;)

Olja

I olja får min själ leva ut fritt med hjälp av min kropp och penseln som hjälpmedel. Den får beskriva sitt uttryck i de färger och former som den själv behagar. Jag vet aldrig när jag startar processen vad det blir för slutresultat, Om det överhuvudtaget stoppar någon gång. Många gånger kan en ”klar” tavla få sig en omgång till. De är i ständigt utveckling precis som min själ.

Fast nu har jag inte målat på åra tal . Men vem vet när man tar upp oljemåleriet igen

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

26.02 | 21:36

13 Juni är det dags för nästa student fotografering. Vill gärna boka in dig redan nu om det går bra?

...
29.03 | 22:56

Det ble et flott møte, Anna, og vi gleder oss til framtiden med deg...

...
17.02 | 01:19

Tack Anna,d behövs mer som du. Ja visst är han en hjälte,starkare än många vuxna män jag träffat,d han gått igenom & gör<3

...
01.02 | 16:32

Tack för den trevliga kommentaren =)

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS